STUDIERICHTING SPORTWETENSCHAPPEN

LESSENTABEL

KOSTENRAMINGProfiel
Je hebt voldoende wetenschappelijke aanleg, studie-ijver en doorzettingsvermogen. Je kunt een stevig theoretisch pakket met wiskunde en wetenschappen als voornaamste vakken verwerken. Daarnaast beschik je voor het luik sport over de nodige motorische aanleg en interesse en functioneer je op een prestatieleverend en gezond competitief niveau.

Opleiding
Je combineert een theoretisch - wetenschappelijke opleiding (hetzelfde leerplan als de richting wetenschappen ASO) met een gezonde sportieve ontwikkeling.

Je kiest een sport om je op toe te leggen: je krijgt dan extra uren voetbal, volleybal, dans, circusvaardigheden, tennis, wielrennen, basketbal (tweede graad) of ijshockey (derde graad).

Toekomstmogelijkheden
Een ASO-studierichting garandeert je een algemene opleiding in de breedste zin van het woord. In iedere studierichting wordt een basispakket aangeboden zodat je behoorlijk voorbereid bent op het behalen van zowel een bachelor- als een masterdiploma. Vooral opleidingen binnen het domein van de wetenschappen komen in aanmerking, zoals Bachelor Secundair Onderwijs optie Lichamelijke Opvoeding, Bachelor en Master in de Bewegings- en Revalidatiewetenschappen, Medische en Paramedische Wetenschappen, Toegepaste Biologische Wetenschappen.